4 / 5

Activitatea redusa din prezent permite dezvoltarea treptata a firmelor

La prima vedere, perioada aleasa de Credit Europe Bank, KBC Securities si Alpha Finance pentru a-si lansa platformele online nu pare a fi cea mai buna.

Lichiditatea bursei este in scazuta, investitorii sunt reticenti si nehotarati, unii din ei speriati de posibilitatea unui nou val de scaderi. Dupa ce multi si-au vazut portofoliile prabusite, in toamna anului trecut sau in primavara, piata de capital a iesit, cel putin pentru moment, din prioritatile lor.

Pe de alta parte, specialistii spun ca este un moment bun, in care brokerii pot lucra linistiti la imbunatatirea sistemelor si platformelor, nefiind sub presiunea unei activitati intense pe piata de capital.

“Firmele se pozitioneaza pentru vremuri mai bune. In timpul unui boom, au multa treaba si lucreaza sub presiune. In aceste vremuri, au mai mult timp pentru a construi un business solid si treptat”, a explica Dan Paul (foto).

De aceeasi parere este si Stere Farmache, care admite ca activitatea bursiera redusa din aceasta perioada permite brokerilor sa conceapa programe de dezvoltare si sa le implementeze strategic.

Chiar daca in prezent, numarul investitorilor de retail este foarte mic la BVB, ei fiind impartiti de peste 70 de societati de servicii de investitii financiare, potential exista, spun actorii pietei.

“Nivelul investitorilor de retail este foarte scazut, dar exista premise ca numarul sa creasca. Chiar si in aceasta perioada, investitorii cauta oportunitati de investitii, nu s-au blocat cu totii”, a mai spus Farmache.

Ramane de vazut daca cei mai noi jucatori de pe zona de retail vor concura cu brokerii mici existenti in piata sau vor incerca sa atraga noi clienti. Ultima varianta este mai greu de concretizat in aceste vremuri, cand restantele la creditele bancare sunt in continua crestere si nivelul depozitelor in Romania ramane scazut, fata de alte tari.






Inapoi la articol

Setari Cookie-uri