4 / 7

BRD AM: Repozitionarea plasamentelor spre expunerea monetara

BRD Asset Management are o cota de 10,6% din piata si active de 285 milioane lei. Dan Nicu (foto), directorul fondului, spune ca activele provin de la investitorii individuali si institutionali ai fondului.

In aceasta perioada mai cautate sunt fondurile mai lichide si cu riscuri diminuate – Simfonia – fond monetar si Concerto – fond de obligatiuni.

In opinia sa, cele mai importante avantaje ale BRD AM in fata unui fond de investitii independent sunt apartenenta la un grup cu o foarte buna expertiza in administrarea de active, in analiza, cercetarea de piata, risc management, si nu in ultimul rand accesul la reteaua de distributie.

Ca schimbari in strategia investitionala, Nicu aminteste prudenta clientilor, ce s-a manifestat in trecerea de la un comportament de consum la unul investitional cu riscuri diminuate si cu lichiditate sporita.

“In ce priveste strategia investitionala a fost realizata o repozitionare a plasamentelor cu subponderarea clasei de actiuni compensate cu supraexpunere pe componenta monetara si de instrumente cu venit fix pentru a asigura o lichiditate sporita a portofoliilor si a exploata oportunitatile din piata monetara”, a declarat Dan Nicu, pentru Wall-Street.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri