3 / 4

Energia regenerabila, o piata cu potential

Oficialii OTP Asset Management sustin ca potentialul pietei energiei regenerabile este demonstrat si de faptul ca, in perioada 2004-2008 pe plan mondial, capacitatile instalate de energie fotovoltaica au inregistrat o crestere de sase ori, pana la 16 GW, capacitatile de energie eoliana au crescut in aceeasi perioada cu 250%, pana la 121GW, iar productia de biodisel a inregistrat o crestere de 100% in ultimii trei ani.

“In ultimii ani interesul aratat pe de o parte in problematica schimbarilor climaterice si a protejarii mediului, iar, pe de alta parte, in ceea ce priveste cresterea independentei energetice a tarilor lumii a condus la o crestere spectaculoasa a industriei energiei regenerabile”, a declarat Catalin Iancu (foto), presedinte OTP Asset Management Romania.

Dezvoltarea productiei de energie regenerabila este considerata generatoare de noi locuri de munca. Astfel, se estimeaza ca la nivel global numarul locurilor de munca in domeniul energiei regenerabile va creste de la 604.341, cat se inregistreaza in prezent, la 2.657.292 locuri de munca, in anul 2018.

Oficialii OTP AM au mai spus ca, intr-un raport al Uniunii Europene publicat in toamna anului 2009, se arata ca in urmatorii 10 ani va trebui sa se realizeze investitii in valoare de minim 50 miliarde euro in dezvoltarea de tehnologii energetice cu emisii scazute de carbon.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri