2 / 5

Ce spun investitorii?

Dumitru Beze (foto), presedintele Asociatiei Investitor in Piata de Capital (AIPC), spune ca faptul ca Senatul a aprobat ridicarea pragului de detinere la SIF-uri este “un pas inainte spre spre constientizarea problemelor care fac ca piata de capital din Romania sa fie mica in acest moment” si, in acelasi timp, un semnal pozitiv privind evolutia viitoare a proiectului de lege.

“Daca am sti cand va fi promulgata legea ar insemna ca avem incredere in clasa politica din Romania si in felul cum se comporta ea. Procedural, nu se va concretiza mai devreme de urmatoare sesiune parlamentara, probabil in primavara 2010”, a spus Beze, pentru Wall-Street.

In acelasi timp, investitorii atrag atentia ca procesul legislativ in acest caz este extrem de complicat, calea cea mai simpla fiind, in opinia lor, corectarea erorilor din ordonanta de urgenta emisa pe vremea cand Ionut Popescu era ministru de Finante si care, practic, a instituit acest prag.

“Credem ca a sosit momentul in care clasa politica sa inteleaga real vointa investitorilor, iar cei care se declara ca protejeaza investitorii contra vointei lor sa aiba in vedere ca investitorii pe piata de capital sunt persoane informate si ca aceasta atitudine va dauna politicienilor care fac astfel de declaratii, cat si partidelor din care fac parte”, a declarat Beze.

Decizia senatorilor cu privire la majorarea pragului de detinere la SIF-uri a declansat entuziasmul pe Bursa de la Bucuresti, indicele sectorului SIF urcand cu 5,20%, dar brokerii recomanda in continuare o atitudine prudenta, deoarece "nu putem anticipa nimic cand este vorba de politica".

Ieri, la ora 12.00, actiunile celor cinci emitenti au fost suspendate de la tranzactionare pentru doua ore, in urma unei decizii CNVM.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri