4 / 5

Previziunile unui investitor

Paunescu spune ca nu ar renunta la investitia in piata de capital, pentru ca ar insemna sa isi tina banii pasiv, blocati in banca. Dar nu exclude definitiv ideea renuntarii la BVB si orientarea spre pietele straine.

Pe de alta parte, nu este optimist in ceea ce priveste evolutia pietei de capital in urmatorii ani, in conditiile in care va fi influentata de incertitudinile din mediul politic si de fragilitatea economiei.

“Nu vad o schimbare majora a bursei in urmatorii ani, in ansamblul sau. Din pacate, un procent foarte mare din populatia bursei nu stie ce inseamna piata de capital, si nu e neaparat vina lor. Totul pleaca de la sistemul educational, unde nu se pune mare pret pe aceste segment. Bursele sunt privite ca niste cazionuri in Romania”, explica el.

Astfel, el nu intrevede schimabri majore in urmatorii ani. Si spune ca nu este pesimist, poate doar influentat in sens negativ de tot ce s-a intamplat in tara.

“Daca Polonia a folosit exclusiv Bursa pentru privatizari, la noi nu am vazut asa ceva. Sper ca nevoia tot mai acuta de finantare sa duca statul spre aceasta directie, dar cred ca nici politicienii nu sunt educati financiar. Imi pare rau ca bursa nu este unde ar trebui in acest moment”, a mai spus Alex Paunescu.

Investitorul vede o tentatie tot mai mare dinspre alte piete, mai ales in conditiile dezamagirii pe care o simte dinspre mediul politic si legislativ. Dar investitia in actiuni, nu in bonduri sau certificate de trezorerie, cu riscul aferent, va ramane pasiunea tanarului investitor roman.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri