4 / 5

Leul, salvat de interventia BNR

Dealerii bancari suspecteaza interventia bancii centrale in piata pentru aprecierea leului pana sub 4,22 unitati/euro, dupa ce pierduse teren semnificativ de dimineata in urma anuntului BEC care il arata pe Traian Basescu drept castigator al alegerilor prezidentiale.

Moneda nationala era cotata la 4,23 unitati/euro in deschiderea sedintei valutare, peste nivelul de vineri seara, si a continuat sa piarda teren inca din primele tranzactii, pana la aproape 4,25 unitati/euro, pe fondul temerilor privind o posibila continuare a tensiunilor politice, in conditiile in care Traian Basescu a castigat alegerile prezidentiale.

Cu toate acestea, cursul de schimb a inceput ulterior sa coboare treptat, leul apreciindu-se in jurul pranzului sub 4,22 unitati/euro. La 13:25, bancile cumparau un euro cu 4,2125 lei si il vindeau cu 4,2225 lei.

"Anuntul cu Basescu drept castigator al alegerilor a urcat cursul de schimb rapid. Pietele au fost surprinse de aceasta miscare si nu au primit stirea ca un anunt pozitiv. In plus, a fost si o aversiune fata de intreaga regiune ce a sustinut deprecierea", a spus un dealer bancar, citat de NewsIn.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri