2 / 5

Ce se va intampla cu emitentul Flamingo?

Flamingo a fost listat la bursa in 2007, cu o oferta publica de listare suprasubscrisa de 3,7 ori. De atunci, compania a fost unul din emitentii cautati de investitori, in primul rand datorita statutului de unic reprezentant al sectorului de retail la Bursa.

La inceputul anului 2006, FLA a fost inclus in indicele ROT-X, tranzactionat la Bursa din Viena.

In sedinta de ieri, emitentul a fost suspendat de la tranzactionare la ora 14:24 dupa remiterea comunicatului oficial de solicitare a insolventei si reluat dupa jumatate de ora, conform reglementarilor.

La ora 16.01, compania a fost din nou suspendata, de data aceasta din cauza scaderii cotatiei pana la limita maxima de variatie – de 15%.

Ce se va intampla cu emitentul? La bursa nu exista un istoric privind situatii de acest gen si atunci este mai greu de anticipat, pana cand se va vedea o pozitie clara din partea companiei sau a operatorului de piata.

Brokerii consultati de Wall-Street spun ca emitentul ar putea solicita suspendarea de la tranzactionare pe o perioada nedeterminata, pana la solutionare. Insa, si Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare poate solicita acest lucru.

“Emitentul poate fi suspendat de la tranzactionare pana la solutionarea problemei cu insolventa, decizia putand fi luata de companies au de piata. Este greu de spus ce se va intampla cu Flamingo la Bursa, pentru ca nu avem o practica pe aceasta problema. Dar, in urma crizei, acest scenariu pe care il vedem acum la Flamingo se poate repeat, vor exista din ce in ce mai multe cazuri si ar fi firesc sa avem o reglementare, pentru protectia investitorilor”, a declarat Alin Brendea, vicepresedintele Prime Transaction.

Articolul 43, alineatul 1 din legea nr.85/2006 privind procedura insolventei prevede: ”Ca urmare a deschiderii procedurii si pana la data confirmarii planului de reorganizare, actiunile societatilor emitente, in sensul Legii nr. 297/2004 privind piata de capital, cu modificarile si completarile ulterioare, se suspenda de la tranzactionare cu incepere de la data primirii comunicarii de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare”.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri