2 / 4

Brokeri activi la Sibiu: Speculatorii romani vor fi interesati de produs

Razvan Pasol (foto), managerul Intercapital Invest, a declarat, pentru Wall-Street, ca noile derivate pe DIJA sunt produse interesante si ofera accesibilitate investitorilor romani pe pietele internationale.

“Este prematur sa anticipam, ramane de vazut cum vor reactiona investitorii. Este un produs nou pe bursele romanesti, dar este un lucru bun ca aducem pietele externe mai aproape de investitorii romani”, a explicat Pasol.

De asemenea, Mihai Chisu, broker la IFB Finwest, a remarcat activitatea bursei din Sibiu in sensul apropierii de cerintele investitorilor.

“Daca piata americana a fost in atentia speculatorilor, in special, s-au gandit sa aduca un astfel de produs aici si cred ca se va specula pe derivatele pe DIJA. Probabil ca au contatat ca oamenii ieseau pe extern si pe Dow Jones si au folosit aceasta tendinta, au adus un produs aici, la indemana investitorilor de retail”, a declarat Mihai Chisu.

Aceasta miscare poate fi un castig pentru Sibex la capitolul vizibilitate externa, in sensul ca poate atrage jucatori de afara interesati sa isi diversifice strategiile investitionale.

“Tinand cont de faptul ca marea majoritatea a speculatorilor romani sunt corelati cu evolutia indicelui american, derivatul pe DIJA ar trebui sa le faciliteze posibilitatea de a profita cat mai mult de miscarile pietei externe. Poate duce la orientarea investitorilor romani care joaca pe extern sa apeleze si la Sibex, in conditiile in care indicele american nu este supus riscurilor specifice pietei de capital romanesti”, sustine Adrian Barbulescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri