2 / 5

Final nefericit in telenovela RRC?

Rares Nilas (foto), managerul BT Securities, nu este foarte optimist in ce priveste un deznodamant apropiat al acestei povesti. Mai mult, el nu vede nici macar un final fericit, spunand ca desi micii actionari sunt protejati, piata va pierde un emitent de calibru.

“Nu se va incheia prea curand, este o adevarata tevatura in cazul Rompetrol si este greu de spus cine are dreptate. Sper ca pretul anuntat ca fiind minim admis sa aiba o baza juridica si sa nu existe alte interese, dar cel mai tare ma ingrijoreaza riscul precedentului. Aceste discutii ii vor determina pe kazahii si pe alti actionari majoritari ai altor emitenti sa delisteze companiile. Imi pare rau ca vom pierde un emitent de talia Rompetrol Rafinare”, a declarat Nilas, pentru Wall-Street.

Mai mult, desi este o solutie de protejare a intereselor actionarilor minoritari, pe termen mediu si lung exista riscul sa iasa multe companii mari din piata.

“Aici este pericolul si chiar daca exista parti bune la prima vedere, este o solutie ce va incuraja iesirea de la cota bursei si va descuraja listarile”, a mai spus Nilas.

Depunerea documentatiilor pentru ofertele de preluare RRC si PTR a fost amanata din aceasta vara, cand CNVM a obligat compania sa faca ofertele publice de preluare. Grupul a fost avertizat si amendat de mai multe ori de catre Comisie, in vreme ce un grup de investitori minoritari au decis sa isi faca dreptate la forurile europene.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri