2 / 6

Strategie dinamica intr-un an dinamic: “To do list”

Dupa prima luna a anului, asteptarile par sa se mute incet din zona pesimismului in cea a optimismului moderat. Mai mult, agentia Fitch a imbunatatit perspectivele ratingului Romaniei, un aspect important pentru investitorii straini.

“Cred ca in acest moment trebuie sa reluam o abordare mai dinamica a ceea ce inseamna promovarea bursei catre agentii economici, prezentarea avantajelor listarii, pentru emitenti si investitori si ale utilizarii bursei ca alternative de finantare prin emisiunile de actiuni si obligatiuni. Daca anul trecut ne-am axat mai mult pe zona bondurilor, in 2010 vom marsa mai mult pe partea de actiuni. Listarea BVB poate fi un exemplu bun pentru potentialii emitenti”, a explicat Anca Dumitru.

Mai mult, atitudinea critica a brokerilor la adresa Bursei in ce priveste lipsa ofertelor de listare determina conducerea sa isi canalizeze mai multe resurse spre acest aspect, in sensul promovarii si oferirii de servicii mai bune.

De asemenea, activitatea de promovare a principiilor de guvernanta corporativa sa va intensifica in acest an, continuand tendinta de la sfarsitul lui 2009.

Insa cel mai important proiect inceput si care va fi finalizat in 2010 este implementarea noului model operational.

“Dupa consultarea brokerilor, din aprilie anul trecut, am revizuit politica de a trece direct la conturi globale prin trecerea la conturi mixte, cu prevalidare pentru o perioada, urmand ca fiecare SSIF sa decida cand este momentul cel mai bun pentru trecerea la cele globale”, a explicat Dumitru.

Tot pentru 2010 este planificata finalizarea strategiei de promovare a indicilor, pentru a deveni vizibili la nivel international.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri