3 / 4

Platforma online Aviva si miza pe noile produse

In ce priveste evolutia mediului financiar, Razvan Rusu este optimist moderat. Astfel, pe piata monetara el vede o scadere a dobanzii de referinta pana la 6%, care va face zona de obligatiuni atractiva in procesul de finantare al companiilor, iar pe actiuni se asteapta la un avant pozitiv, peste nivelul din 2009, dar fara prea multa spectaculozitate.

“Sunt doua mari repere: daca pietele externe vor evolua pozitiv si BVB va merge bine si, pe plan local, daca se va ridica pragul la SIF-uri exista mari sanse sa avem un an foarte bun”, explica Rusu.

In acelasi timp, directorul de investitii vede oportunitati foarte mari si pe piata imobiliara, iar daca fondul Aviva Properties va reusi sa intre in proiecte importante, va putea oferi randamente foarte bune in scurt timp.

“Incercam sa deschidem cat mai multe porti, pentru a vedea intr-un final care sunt cele mai solide. Cred ca piata imobiliara este intr-un punct in care poti sa cumperi la randamente foarte bune, de 10-11% pe an, lucru greu de obtinut pe piata bancara”, explica Rusu.

Practic, anul 2010 va fi de consolidare a noilor produse Aviva Investors si a celor care au avut performante bune in anii trecuti. In ultimele luni, compania a lansat doua fonduri (cel imobiliar si cel pe indice) si pregateste platforma de Internet, care va fi lansata in aproximativ o luna si jumatate.

“Problema nu se pune sa lansezi multe produse, ci sa existe o piata cu adancimea necesara pentru ca ele sa faca sens economic. Mai mult, daca platforma de Internet se dovedeste un canal de vanzare viabil si solid, nu excludem varianta de a lansa si alte fonduri”, sustine Razvan Rusu.

Un alt produs pe care AIR mizeaza este administrarea individuala a portofoliilor care a fost anul trecut cea mai stabile parte a business-ului.

“Clientii nostri au avut randamente foarte bune, riscurile asumate au fost mai mici si au venit si investitori noi. E unul din segmentele de viitor pentru industrie, in conditiile in care multi isi vor dori un profil investitional adecvat personalitatii lor. In momente de instabilitate majora in pietele financiare, calitatea administrarii banilor devine importanta, iar clientii cu disponibilitati importante vor cauta un serviciu care sa corespunda nevoilor proprii customizate. Aici este o fereastra de oportunitate foarte mare”, dezvolta Razvan Rusu.

Suma minima pentru un astfel de cont este de 100.000 lei, compania neavand in plan sa mareasca acest plafon in viitorul apropiat, ci doar in situatia in care aceasta nu va mai acoperi costurile.

Asadar, strategia generala a Aviva este de dezvolta produsele deja existente si cu potential si de a crea un istoric pentru a da investitorilor posibilitatea sa vada evolutia in timp a acestor fonduri.

La sfarsitul lunii ianuarie, Aviva Investors Romania gestiona active de 48 milioane de lei, avand o cota de piata de 1,25%, conform datelor AAF.







Inapoi la articol

Setari Cookie-uri