3 / 4

Garantia succesului pe termen lung

Mai ales ca Dow Jones este un indice cunoscut tuturor investitorilor, iar prima luna a fost o perioada de acomodare, cresterea continua a interesului este cel mai plauzibil scenariu pe termen mediu si lung.

“Nu exclud ca in urmatoarele luni numarul de pozitii deschide pe acest produs sa fie mai mare sau comparativ egal cu liderul actual de piata si anume prima scadenta trimestriala pentru SIF5”, crede Lupsan.

Motivele - deocamdata este singurul produs lansat pe piata locala care urmareste un reper important de pe marile piete globale, iar costurile de tranzactionare sunt modelate la nivelul investitorului local. Prima bariera de 1.000 de contracte deschise a fost deja depasita.

“Personal cred ca in maxim 2 luni Sibex-ul va mai depasi o bariera: 5.000 de pozitii deschide la prima scadenta trimestriala a Dow Jones”, a mai spus directorul adjunct al Intercapital.

Darius Cipariu (foto) crede in acest scenariu, mai ales ca numarul de pozitii este in continua crestere si deja de apropie de pragul de 3.000. Mai mult, el spera ca dupa nivelul de 5.000 de contracte sa creasca spre pragul de 10.000.

Si Lucian Fulea vede potential de crestere, atata timp cat market-makerul gestioneaza cu succes activitatea.

“Trebuie insa mentionat ca exista potential de crestere a interesului investitorilor pentru aceste instrumente, mai ales daca luam in considerare gap-ul existent comparativ cu pozitia I (derivatele SIF 5, cu un numar de 157.706 contracte tranzactionate in intervalul 22 ianuarie-25 februarie). Cu alte cuvinte, exista spatiu de crestere pe termen lung pentru tranzactionarea de astfel de contracte”, a explicat Andrei Radulescu.

Mai mult, el considera ca pe masura ce investitorii se vor acomoda la tranzactionarea contractelor derivate pe Dow Jones vom asista la o crestere semnificativa a volumelor de tranzactionare.

”Potentialul de crestere este sustinut si de numarul redus de instrumente de tranzactionare cu expunere pe pietele de capital mature. Trebuie insa mentionat faptul ca tranzactionarea unor astfel de instrumente este mai pretentioasa, cu alte cuvinte, este limitata doar investitorilor maturi (atat din punct de vedere al cunoasterii pietelor americane, dar si al instrumentelor de tranzactionare)”, a conchis analistul Target Capital.




Sursa - Target Capital

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri