3 / 4

Evolutia laterala saptamana trecuta

Valoarea totala tranzactionata la BVB a scazut saptamana trecuta cu 44,33%, la 324,95 milioane lei, din care 50% reprezinta tranzactii cu obligatiuni. Lichiditatea a fost sustinuta de titlurile SIF Oltenia si SIF Moldova, acestea acumuland 19% si, respectiv, 10% din valoarea totala tranzactionata. Sectorul financiar—bancar a insumat 53% din totalul schimburilor de la BVB, iar sectorul petrolier a reprezentat 7% din valoarea totala a tranzactiilor.

In aceasta saptamana s-au inregistrat tranzactii cu obligatiuni in valoare de 163,56 milioane lei, toate fiind realizate pe titluri de stat.

Indicii BET si BET-C au inregistrat o crestere de 1.21, respectiv 0.87 procente, in timp ce BET-FI a scazut cu 2.68%. Capitalizarea bursiera a coborat cu 3.17% fata de saptamana anterioara, pana la 83.44 mld lei.

In piata deal au avut loc tranzactii in valoare de 4,4 milioane lei, acestea avand loc pe titlurile Boromir si BRD.

In saptamana analizata 28 emitenti au crescut, 8 au stagnat si 29 societati au scazut.
Cele mai mari aprecieri in saptamana curenta au fost consemnate de actiunile STK Emergent (STK), care au urcat cu 22,17%, urmate de cele ale Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra (EFO), care s-au apreciat cu 10,71%, si de cele ale Aerostar (ARS), acestea inregistrand o crestere de 10,24%.

In saptamana analizata cel mai mult s-au depreciat titlurile Mecanica Ceahlau (MECF) si Socep (SOCP), care au scazut cu 10,53% si respectiv cu 7,14%, urmate de titlurile Erste Bank (EBS), acestea inregistrand scaderi de 6,02%, se mai arata in raportul Intercapital.

Cele mai mari valori s-au inregistrat pe titluri lichide, acestea fiind Electromagnetica (ELMA) si Armax Gaz (ARAX), ce au acumulat fiecare circa cate un sfert din total. Urmatoarele in top apartin societatii Prospectiuni (PRSN) cu o pondere de 13% in total, a caror volum de actiuni a fost semnificativ mai mare datorita unor tranzactii realizate actionarul majoritar.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri