2 / 4

Cresteri de peste 260% in ultimele 12 luni

Totusi, pe Bursa de Valori Bucuresti evolutia acestor patru banci nu a fost una negativa ca cea din piata creditelor, din contra, actiunile au crescut cu pana la 260,6%, cum este cazul Bancii Transilvania.

Desi mare parte dintre aceasta apreciere a venit pe fondul zvonurilor de preluare a Bancii Transilvania, o urcare similara au inregistrat-o si titlurile BRD, de 225,2%.

“In 2009, atentia investitorilor a fost concentrata, in primul rand, pe companii cu lichiditate mare, iar Banca Transilvania si BRD au intrat in aceasta categorie. Aprecierile pe aceste doua banci au fost puternice, ambele inregistrand aprecieri, cu mult peste aprecierea indicilor BET si BET-C. In aceste conditii, evolutia urmatoare la bursa a acestor actiuni nu tine doar de perspective financiare, ci de potentialul fundamental ramas dupa o apreciere atat de puternica”, ne-a explicat Andreea Gheorghe (foto), analist la Intercapital Invest.

Chiar si Erste Bank a avut o evolutie spectaculoasa in ultimele 12 luni, titlurile urcand cu 199,5%. Cea mai slaba evolutie dintre cele patru banci au avut-o actiunile BCC, care au urcat cu doar 30%.

Radulescu afirma ca readucerea bancii pe profit, incheierea unui parteneriat strategic cu o institutie de dimensiune europeana, import de know-how sunt doar cateva dintre factorii care ar putea contribui la cresterea interesului investitorilor pe actiunile Bancii Carpatica.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri