2 / 4

Lupsan: FP ar creste cu minim 50% lichiditatea BVB

Lichiditatea Bursei de Valori Bucuresti s-ar majora cu usurinta cu cel putin 50%, daca actiunile Fondul Proprietatea ar fi listate, sustine Adi Lupsan, directorul adjunct Intercapital Invest, care estimeaza ca in fiecare zi s-ar tranzactiona actiuni in valoare de cel putin 1,5 milioane euro.

Pretul unei actiuni emise de Fondul Proprietatea a fost evaluat de Intercapital Invest la 0,7132 lei, potrivit unui raport realizat la inceputul acestui an, ceea ce ar conduce la o capitalizare a companiei de 2,5 miliarde euro, a explicat Adi Lupsan.

Reprezentatul Intercapital a descris care ar fi, in prezent, impactul Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti, prin comparatie cu actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF).

"Fondul Proprietatea ar avea o capitalizare de circa 2,5 miliarde euro, iar cele 5 societati de investitii financiare aveau la sfarsitul lui martie o capitalizare de 1,1 miliarde euro. Practic, vorbim de o capitalizare mai mare cu 127%. Valoarea tranzactiilor cu actiuni SIF este situata intre 1,5 - 2,5 milioane euro si reprezinta in medie 25-40% din valoarea tranzactiilor de la BVB. Nu vreau sa ma gandesc cum ar arata bursa romaneasca daca nu am avea SIF-urile", a declarat Adi Lupsan (foto).

Cele cinci societati de investitii financiare sunt: SIF1 - Bancat Crisana, SIF2 - Moldova, SIF3 - Transilvania, SIF4 - Muntenia si SIF5 - Oltenia.

"Daca astazi s-ar face tranzactii cu actiuni Fondul Proprietatea, atunci lichiditatea ar creste cu cel putin 50% cu usurinta, iar valoarea tranzactiilor cu aceste actiuni s-ar situa intre 3,4-5,7 milioane euro pe zi", a subliniat directorul adjunct al Intercapital Invest.

In opinia sa, FP este vazut ca unul din cele mai interesante fonduri din regiune, poate cel mai sofisticat, motiv care justifica si atentia Franklin Templeton.

Mai mult, Lupsan crede ca listarea la Bucuresti poate ajuta fondul sa se listeze ulterior si pe alta piata, lucru ce va pulsa la vizibilitate si incredere, dar miza esentiala este pentru piata locala.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri