1 / 4

Corin Trandafir: Listarea FP va atrage multi investitori de calibru

Corin Trandafir (foto), membru in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea si partener Rubin Meyer Doru&Trandafir, crede ca termenul de septembrie 2010 este unul potrivit pentru listarea Fondului Proprietatea, pentru ca ar coincide cu relansarea pietelor financiare.

“Eu ma astept sa se produca o revolutie la BVB odata cu intrarea Fondului, pentru ca aduce in piata investitori mari si fonduri de calibru”, a declarat Corin Trandafir, in cadrul conferintei organizata ieri de Wall-Street si Intercapital Invest.

El a mai spus ca semnarea contractului de administrare cu Franklin Templeton este un mare pas inainte, urmatorul fiind adoptarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 81/2007, ce ar rezolva problema distribuirii celor peste 400.000 de actiuni neplatite de statul roman.

O alta conditie ar fi aprobarea Comisiei Nationala a Valorilor Mobiliare, din partea careia sunt semnale ca lucrurile vor decurge normal.

Adi Lupsan, directorul adjunct al Intercapital Invest, considera ca probabilitatea listarii in septembrie este de 50%, pentru ca mai sunt aspecte ce tin mai mult de stat si mai putin de actorii pietei.

“Cred ca septembrie este un termen realist. Chiar daca listarea nu va fi chiar in septembrie, o vom vedea sigur la finalul anului sau cel mai tarziu in primele doua luni din 2011. Insa in ultima perioada s-a vazut o vointa politica foarte puternica in aceasta directie, iar Franklin va schimba multe elemente”, a mai spus Lupsan.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri