3 / 5

Investitia in companiile mici se poate dovedi a fi o capcana

“Lichiditatea redusa a tranzactiilor cu unele din titlurile care au consemnat cresteri semnificative, in ultima perioada, poate constitui o expresie a caracterului speculativ al acestor investitii. Totusi, sunt si companii care au stat in conul de umbra al rally-ului din ultimele trimestre, si care, cel putin din punct de vedere al analizei fundamentale, prezentau potential de crestere, cum este cazul Upet Targoviste”, este de parere Andrei Radulescu (foto).

Upet a obtinut o crestere de 52,94% in ultima luna, insa performera de pe Rasdaq a fost Laminorul Braila (LMRU), cu o urcare de 93,94% in ultima luna.

Titlurile Bega Electromotor Timisoara (ELTR) se afla pe a doua pozitie, cu aprecieri de 60%, urmata de Constructii Hidrotehnice Iasi (CHIA), cu o crestere de 56,25%.

Totusi, lichiditatea pe ultimele doua companii au avut loc pe rulaje de sub 100.000 lei intr-o luna, valoare extrem de redusa.

Astfel, apare un semn de intrebare daca investitia in aceste gen de companii este rentabila in privinta posibilitatii de vanzare a unei pozitii. De cele mai multe ori, investitorii sunt atat de multumiti cu castigul pe care l-au facut cu o suma extrem de mica, comparativ cu plasamentele in companiile mari, incat uita de faptul ca titlurile ar putea scadea sau nu vor gasi contraparte pentru a-si marca profitul.

“Important pentru un investitor este sa-si aleaga cu mare atentie companiile cu capitalizare redusa si cu potential de dezvoltare, deoarece acestea sunt cele care vor avea evolutii pozitive sustinute bazate pe argumente fundamentale”, considera Gabriel Necula.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri