2 / 5

Importam sentimente, cu amplitudine mai mare

Evolutia Bursei romanesti este data de sentimentele importate din pietele straine, dar cu o amplitudine mult mai mare si fara sa se tina cont de situatia locala.

“Suntem captivi intr-o evolutie internationala pe care o importam si la cresteri si la scaderi, piata romaneasca nu are o evolutie previzibila in niciun sens. Insa aceste amplitudini se vor ameliora in zilele urmatoare si vor arata adevarata fata si vom vedea daca aceasta revenire a fost doar o reactie la scaderile din ultima perioada si, in functie de sentimentele din urmatoarea perioada, vom vedea incotro se indreapta piata”, explica Mihai Chisu.

Practic, bursa romaneasca sta sub semnul sentimentelelor, aceste amplitudini nu dau directiile pietei ci arata ca piata este incarcata psihologic si reactioneaza la orice vesti.

“Probabil ca cei care au deschis pozitii saptamana trecuta au preferat sa inchida acum, la randamente de cateva procente, pe principiul ca zilele acestea pot aduce alte vesti si alte evolutii imprevizibile”, considera Marcel Murgoci.

Cea mai mare crestere din piata in sedinta de ieri a fost inregistrata de titlurile Condmag Brasov (COMI).

In jurul orei 14, actiunilor li s-a majorat limita de variatie la 25%, cresterile avand loc pe fondul intentiei companiei de a accesa fonduri europene de circa 10 milioane de euro pentru un proiect de dezvoltare tehnologica.

Actiunile Broker Cluj (BRK) au atins primul nivel maxim de variatie cu aproape o ora inainte de inchiderea sedintei, majorandu-se astfel tunelul de crestere pana la 25%.

Vezi aici Top 5 cresteri ale actiunilor in sedinta de ieri


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri