2 / 4

Focus - bursa romaneasca

Daca eforturile Alpha Finance s-au indreptat spre acoperirea unei arii cat mai mari de piete, prioritatea va ramane intodeauna piata locala. De aceea, compania mizeaza foarte mult pe zona de investment banking si cauta sa atraga companii pe bursa, sa deschida piata si sa ajute oamenii sa se simta in siguranta in mediul bursier romanesc.

“Ma astept la o crestere a bursei in urmatorii ani, focusul nostru este sa aducem companii de succes in piata. Acestea vor realiza oportunitatile bursei, chiar daca, pana de curand, finantarea prin banca a fost la indemana tuturor, facila si la preturi competitive fata de alte optiuni”, a explicat Stelios Bairactaris.

El crede ca Bursa din Bucuresti are capacitatea de a sustine IPO-uri de succes, vector important pentru extinderea pietei, ca adancime. Aici, ajutorul statului prin listarea cat mai multor companii din portofoliu este o zona importanta, alaturi de emitentii privati.

“Cum am vazut si in alte piete, imboldul cresterii numarului de investitori din piata de capital vine din cresterea numarului de tranzactii corporate. Cand ai IPO-uri mari, ai si un val de noi tranzactii si am vazut asta la listarea Transelectrica si Transgaz”, explica managerul Alpha Finance.

Astfel, el se asteapta la un nou val de clienti pe bursa odata cu aparitia de noi emitenti, in conditiile in care firmele locale vor descoperi oportunitatea acestei modalitati de finantare.

Alpha Finance are in Consiliul de Administratie doua nume cu greutate din piata de capital – Sergiu Oprescu, actual presedinte al Alpha Bank Romania si fost presedinte al BVB, si Stere Farmache, actual presedinte al Bursei si prim-vicepresedinte al bancii.

Bairactaris spune ca prezenta acestora in board-ul companiei ajuta business-ul prin sustinerea intensa pe partea de investment banking, dar reprezinta si o concentrare importanta pe divizia de brokeraj.

“In alte banci, divizia de piete de capital este mai putin importanta fata de alte entitati ale grupului. Insa acesti doi oameni sunt foarte determinati in a sustine business-ul de brokeraj si a ajuta la dezvoltarea lui”, a explicat directorul Alpha Finance.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri