3 / 4

"Toti clientii nostri sunt premium"

Daca unii brokeri institutionali se declara orientati spre clienti “premium”, referindu-se la investitorii cu portofolii importante, Bairactaris este de parere ca in aceasta piata nu se pot face astfel de diferente.

“Toti clientii sunt premium si daca nu esti capabil sa intelegi asta, atunci vei esua. Este gresit sa diferentiezi clientii in functie de portofoliu, toti au nevoie de analize, de platforma si de consiliere. Noi tratam toti clientii nostri cu acelasi grad de profesionalism”.

Lansarea plaformei Cosmos Trade nu a fost insotita sau urmata de o campanie agresiva de marketing. Managerul explica acest lucru prin faptul ca platforma a fost lansata in principal pentru clienti, este un serviciu cu valoare adaugata si prefera sa nu fie catalogati drept un “broker international” si sa isi continue concentrarea pe piata locala.

Insa, oferirea de servicii de calitate pentru investitori este o componenta importanta pentru dezvoltarea businessului.

“Trebuie sa fim disponibili pentru clienti si in afara orelor de program, sa le oferim consultanta la orice ora, pentru toate pietele. O astfel de platforma inseamna extinderea orelor si volumului de munca, pentru a le putea acoperi pe toate. Insa aceste elemente functioneaza in Alpha Finance si sunt multumit de calitatea serviciilor”, explica Stelios Bairactaris.

Mai mult, managerul crede ca in urmatorii ani, brokerii ce ofera servicii premium vor castiga foarte mult teren in fata celorlalti, facand diferenta intr-o piata destul de aglomerata la nivel de jucatori.

De la inceputul acestui an, Alpha Finance a rulat la Bursa din Bucuresti tranzactii totale de 66,8 milioane lei, aferente unei cote de piata de 0,71%. Managerul companiei a explicat ca intr-o piata cu volume medii de 5-10 milioane lei/zi, cota de piata este mai putin importanta pentru business.

“Pentru noi, este mai important sa mentinem nivelul de servicii de calitate, profesionalism si sa ne mentinem profitabili. Cand volumele zilnice vor ajunge la 100 de milioane de euro pe zi la Bursa din Bucuresti, atunci si cota de piata va deveni mai importanta pentru noi”, a mai spus Bairactaris.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri