3 / 4

Ilie, ING: Oamenii prefera raul incertitudinilor

Florin Ilie (foto), director piete de capital la ING Bank, crede ca in sedinta de ieri s-a vazut o panica pe vanzare a investitorilor locali.

“Scaderile de ieri nu au legatura cu economia reala, este vorba doar de contextul international, care contamineaza si investitorii locali. Principala cauza a scaderilor sunt incertitudinile referitoare la ziua de maine. Oamenii prefera raul incertitudinilor si in prezent, nu avem un rau concret, nu au crapat multe lucruri, dar nu se stie ce se va intampla”, a declarat Florin Ilie, pentru Wall-Street.

Incertitudinile tot mai mari din pietele financiare ingreuneaza orice estimare pentru evolutiile viitoare.

“Atat timp cat situatia finantelor publice nu se rezolva si nici nu se reia relansarea economica nu cred ca exista motive pentru a asista la schimbarea trendului. Acum intrebarea care se pune este pana la ce nivel vor scadea actiunile si cat timp se va extinde acest bear market”, considera Radulescu.

Analistul Target Capital nu se asteapta la o schimbare de trend in perioada urmatoare, ci poate la o miscare in zig-zag, insa nu exclude scenariul unor scaderi si mai mari pe piata.

"Probabil ca in perioada urmatoare volatilitatea se va mentine. Sunt foarte multi bani in pietele financiare si este nevoie de miscari pentru a fi valorificati", crede Gabriel Necula.

Bursele americane au deschis sedinta in scadere puternica, in contextul in care investitorii sunt in continuare ingrijorati de situatia statelor europene si a viitorului Zonei Euro, dar si de zvonurile cu privire la planurile Coreei de Nord.

Activitatea de pe Wall Street a fost afectata de turbulentele de pe pietele asiatice, care s-au materializat si pe pietele europene incepand cu marti dimineata. In plus, investitorii americani au acum o noua situatie tensionata in atentie, si anume zvonurile conform carora liderul nord-coreean Kim Jong Il isi pregateste armata pentru un potential conflict.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri