3 / 4

Ce perspective sunt pentru evolutia actiunilor BVB?

Evolutia actiunilor BVB este in trend cu lichiditatea pietei, insa analistii spun ca trebuie tinut cont si de faptul ca pretul actual se datoreaza probabil unei presiuni mai mari la vanzare, dat fiind ca o parte dintre investitorii vechi au asteptat cu nerabdare momentul listarii in urma careia posibilitatea de vanzare a actiunilor a devenit mai facila, putand astfel acoperi nevoia de lichiditati, stringenta in perioada de criza, pentru multe SSIF-uri.

Evolutia titlurilor poate constitui un indicator al lichiditatii de pe pietele de tranzactionare administrate de Bursa de Valori Bucuresti. Totodata, pretul reflecta si asteptarea investitorilor privind evoutia viitoare.

Astfel, pretul actual contine sau ar trebui sa contina si o componenta a proiectelor viitoare precum: implementarea conturilor globale si a vanzarilor in lipsa, viitoarele privatizari prin intermediul BVB, ridicarea pragului la SIF-uri, listarea Fondului Proprietatea si chiar eventuale proiecte/parteneriate regionale sau internationale pe care BVB le poate dezvolta.

Andrei Ciubotaru este de parere ca pretul actiunii BVB se va inscrie pe un trend similar indicilor BET si BET-FI.

Si Adrian Barbulescu sustine ca titlurile BVB vor urma trendul general al pietei. “Insa, in functie de planurile de dezvoltare ale BVB si rezultatele implementarii lor, lucrurile pot evolua intr-o directie favorabila cotatiei”, crede analistul.

Astfel, perspectiva ca actiunile bursei sa faca nota discordanta in sens pozitiv ar aparea numai daca vom asista la evenimente in activitatea ei care sa duca la o consolidare a pozitiei cu mult peste asteptarile pietei. “In lipsa unor astfel de lucruri se va misca in directia generala a pietei”, a conchis Barbulescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri