4 / 5

Tintele celui mai nou fond din piata

Conform estimarilor existente, specialistii Intercapital Invest mizeaza pe un potential important de dezvoltare pe termen mediu si lung a pietei financiare, tinant cont de profilul Romaniei pe piata emergenta.

Fondul iFond Financial Romania isi propune sa valorifice acest potential, prin investitii in emitenti importanti din sectorul financiar. Astfel, tinta de alocare a activului fondului la momentul lansarii, dupa inchiderea cu succes a ofertei publice de vanzare de unitati de fond prespune mai multe aspecte.

Prin politica de investitii si tintele de alocare propuse, iFond Financial este, in prezent, singura alternative transparenta si reglementata penetru toti investitorii interesati de achizitionarea actiunilor emise de Fondul Proprietatea inaintea listarii acestora la bursa.

“Modalitatea netransparenta in care se realizeaza tranzactiile cu titluri FP in acest moment, lichiditatea scazuta, durata mare de realizare a unei tranzactii, costurile foarte ridicate implicate dar si riscurile asociate tranzactiilor pe piata OTC (prin contracte de cesiune inregistrate la Depozitarul Central) sunt principalele obstacole pentru investitorii interesati de actiunile FP”, se mai arata in prospect.

Conform analizelor Intercapita, Fondul Proprietatea se tranzactioneaza la un discount semnificativ fata de activul net (discountul estimat la 63% de catre Intercapital Invest) si detine participatii in companii romanesti de importanta strategica din domeniul energiei, incluzand Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz si Petrom, si participatii in alte companii importante, incluzand Posta Romana si Aeroportul International Henri Coanda.

Alte tinte importante de investitii pentru iFond Financial sunt cele cinci SIF in care fondul isi propune sa plaseze aproximativ 20% din active. Societatile de Investitii Financiare se tranzactioneaza, la randul lor, la un discount mediu de 60% fata de activele nete.

Fondul va investi si in cei doi operatori de piata (BVB si Sibex) listsati in 2010, pentru care se vor aloca 15% din activ, dar si titlurile bancilor listate care au alocate aproximativ 10%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri