3 / 6

KBC - Brokerul institutional, devenit pe jumatate de retail

KBC Securities si-a reorientat o parte din business spre zona de retail a investitorilor, in toamna anului trecut. Pentru aceasta parte, comisioanele aplicate sunt publice, ele depinzand de valoarea lunara a tranzactiilor incheiate de investitor, calculate ca medie aritmetica pe 3 luni, a explicat Alexandru Ioan (foto), head of retail in cadrul KBC Securities Romania.

Daca aceasta valoare este mai mica de 100.000 lei, se aplica un comision de 0.7%.

Cei ce tranzactioneaza intre 100.000-500.000 lei pe luna platesc 0.6% iar cei cu tranzactii de peste 500.000 lei/luna au un comision de 0.5%.

Orice ajustari sau modificari aduse comisioanelor aplicate sunt anuntate din timp si comunicate pe site. In prezent, KBC ofera o reducere de 50% comisioanelor aplicabile tranzactiilor pe bursa din Viena prin platforma uTrade.

Pentru tranzactiile offline pe BVB si pe bursele straine, comisioanele variaza intre 0,6 si 0,8%, la cele din urma aplicandu-se si comision minim pe ordin, de aproximativ 50 de euro.

De asemenea, pentru pietele internationale accesibile prin platforma, exista si taxe sau costuri percepute aditional la comisionul standard. De exemplu, pentru bursele din SUA se aplica o taxa de 0,00056% pentru tranzactiile de vanzare, iar in Marea Britanie este 0,5% pentru tranzactiile de cumparare.

Pentru Irlanda se aplica o taxa de 1% tranzactiilor de vanzare, pentru Elvetia 0,007% - taxa aplicata de bursa iar pentru Grecia – 0,15% pentru tranzactiile de vanzare. Grecia mai are si o taxa de 0,05% aplicata transferurilor de valori mobiliare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri