4 / 6

Brokerii instutionali si negocierea

Cele sase banci prezente in top 10 intermediari active la BVB nu au informatii publice privind situatia comisioanelor aplicate si nici nu au raspuns la intrebarile adresate de Wall-Street.ro.

Florin Ilie, director diviziei de piete de capital din ING Bank Romania, a explicat ca aceste valori nu sunt publice pentru ca ele se negociaza direct cu clientul si depind de mai multi factori.

Astfel, brokerii ce vizeaza clientii institutionali au un alt tip de pricing si de aceea, comisioanele nu sunt publice.

In ultimele luni, mai multe divizii de brokeraj ale bancilor au lansat platforme online destinate si investitorilor de retail. Toamna anului trecut a adus trei proiecte de acest gen, de la KBC Securities, Alpha Bank si Credite Europe Bank.

Recent, la inceputul lunii iulie, si BCR a intrat in jocul institutionalilor reorientati spre retail. Banca Comerciala Romana a lansat un portal de investitii, ce ofera un pachet de servicii de informare, educare si tranzactionare pe mai multe piete.

Florin Ilie (foto) comenteaza aceasta tendinta ca o urmare a faptului ca zona de retail a ramas singurul segment rezistent perioadelor tulburi ale crizei.

“Desi acest segment este inca redus, cred ca tendinta va continua si toti jucatorii se vor uita mai mult spre aceasta categorie de investitori, pe masura ce se va dezvolta. Dar trebuie sa se potriveasca strategiei de business a jucatorului respectiv, care are nevoie de resurse, produse si canale de distributie. Insa cred ca piata, in mod natural, evolueaza spre aceasta zona”, a explicat directorul piete de capital al ING.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri