2 / 4

Murgoci, Estinvest: Posibilitatea de a vedea curand noi minime este mica

Marcel Murgoci, director de tranzactionare la Estinvest, nu vede realizabil scenariul ca Bursa sa se apropie de valorile maxime, cel putin in viitorul apropiat.

“Orice este posbil, insa in acest context instabil probabilitatea de a vedea noi maxime in viitorul apropiat este mult mai mica. Daca ar fi sa pariem pe acest scenariu, cota ar fi undeva la 1:1000”, a explicat Murgoci.

Contextul economic actual este dificil atat de plan intern, cat si la nivel international, punand in dificultate multi investitorii.

Astfel, brokerul considera ca cei care cumpara acum, laundu-si un orizont mediu de timp, nu o fac pentru ca mizeaza pe atingerea maximelor in ultimii ani.

“Insa, nu trebuie sa excludem nicio varianta – pana la urma aceasta este frumusetea pietei, facem predictii si analize care pot fi oricand contrazise de o intoarcere a tendintei”, a mai spus Murgoci.

El evita sa dea estimari din punct de vedere al timpului, argumentand ca nu acest aspect este important in discutia despre urmatoarele maxime.

“Nu despre timp este vorba in aceasta discutie, ci de mediu, de contextul general al pietei si al emitentilor. Ce pot sa spun este ca aceasta situatie este benefica pentru investiotorii care au cash si au ca orizont de timp un termen mediu”, a conchis reprezentantul Estinvest.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri