3 / 4

Optimismul lui Mark Mobius

"Suntem incantati de programul de listare a unor companii energetice si discutam cu Ministerul Economiei despre cum sa privatizeze aceste companii, pentru ca aceste companii sa beneficieze de avantajele listarii. Ele vor pune Romania pe harta financiara", a declarat presedintele Franklin Templeton Investments.

Mark Mobius a mai spus ca Franklin se va concentra si pe promovarea Romaniei in lumea financiara si va cauta metode de a creste lichiditatea si vizibilitatea bursei romanesti.

Mobius a punctat faptul ca economia romaneasca este intr-o stare proasta, dar crede ca Guvernul este constient de acest lucru si cauta sa ia masuri, insa nu este usor.

“Fondul Proprietatea este o solutie pentru stat. Vorbim de 600 milioane de dolari, o mica parte din nevoile de bani ale tarii, dar este un exemplu”.

“Guru pietelor emergente” crede ca Guvernul Romaniei face treaba buna, dar schimbarile vor veni cand sectorul privat va capata din nou incredere in banci si cand oamenii vor avea incredere in tara si in economie.

“Guvernul ar trebui sa reduca birocratia si sa creasca viteza de executie a unor proiecte. Un exemplu in acest sens este chiar Fondul Proprietatea”.

Oficialii Franklin Templeton au purtat discutii, saptamana aceasta, cu ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, despre preluarea in administrare a Fondului Proprietatea, precum si despre posibilitatea ca Franklin Templeton sa ajute guvernul sa lanseze o noua emisiune de obligatiuni pe piata internationala, fara sa dea insa detalii in acest sens.

Greg Konieczny a explicat ca discutiile reprezentantilor Fondului cu Ministerul Economiei au fost despre situatia macro a tarii, despre Fondul Proprietatea dar si despre alte companii de stat.

“Oficialii ne-au amintit ca rolul nostru este sa promovam Romania in lume, de aceea am decis sa facem la Bucuresti intalnirea anuala dintre Mark Mobius si cei peste 30 de administratori de fonduri si analisti ai companiei Franklin Templeton, activi peste tot in lume”, a explicat Konieczny.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri