2 / 4

Dax, cel mai tranzactionat. Urmeaza certificate cu activ suport locale

Faptul ca indicele Dax este unul din cei mai urmariti indici externi de catre investitorii autohtoni a determinat si interesul crescut pentru produsul cu acest activ suport.

Intr-o analiza realizata inainte de lansarea produselor, Nicu Grigoras (foto), broker la Intercapital Invest, declara ca se asteapta ca certificatul cu activ suport pe indicele DAX sa fie cel mai interesant, cel putin intr-o prima etapa.

Cred ca indicele german va atrage in continuare cei mai multi investitori interesati de produsele structurate, dar ramane de vazut ce noutati vom mai avea pe acest nou segment de piata”, sustine Grigoras.

In opinia sa, certificatele index aduc in piata un element de noutate si ofera investitorilor posibilitatea de a castiga si in perioade de scaderi.

„Avand in vedere ca piata autohtona ofera foarte putine alternative investitorilor sa castige din deprecierea cotatiilor nu este de mirare ca cel mai lichid certificat in prima luna a fost Turbo Short pe indicele DAX”, a mai spus brokerul.

Valerian Ionescu este de parere ca aceste certificate vor continua sa fie atractive, data fiind diferentierea lor clara fata de celelalte produse tranzactionate in Romania.

“Cat de curand, si aici o sa construiesc un pic niste asteptari, vom lansa certificate avand active suport tranzactionate pe piata noastra”, a declarat reprezentantul BCR.

In opinia sa, Dax este mai apropiat de "ceea ce stim noi ca piata, de tranzactionarea actiunilor".

“Tinand cont de corelatia destul de mare a pietei noastre cu pietele europene, DAX poate fi folosit intr-o anumita masura ca un substitut pentru piata locala. Pe de alta parte, marfurile constitue un element de noutate si perioada in care vor fi absorbite de investitorii locali va fi mai lunga”, a explicat Ionescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri