3 / 4

Alte fonduri de tip index

BT Index Austria ATX este si primul fond de acest gen de pe piata care investeste activele intr-un singur indice de pe o bursa internationala.

BT AM mai are un fond de indice in portofoliu, BT Index - un fond deschis de investitii, investind predominant in actiuni cotate la Bursa de Valori Bucuresti, minim 75% din activele fondului urmarind sa reproduca indicele ROTX (Romanian Traded Index).

In acest an, BT Index a avut un randament pozitiv de 8.8%. Fondul are active nete de 19,7 milioane lei provenind de la 453 de investitori, conform informatiilor de pe pagina e internet a companiei.

In luna aprilie a acestui an, CNVM a autorizat fondul Index Europa Regional, administrat de BRD AM. Fondul a fonst lansat luna trecuta si investeste peste 75% din activele fondului in actiuni ale societatilor din componenta indicilor BET-XT (50%), WIG20 (20%), Budapeste SE Index (10%) si Prague SE Index (20%).

Fondul are active nete de 2,2 milioane lei, provenind de la un singur investitor.

Un alt fond de tip index este Aviva Investors XT Index, ce urmareste reproducerea structurii BET-XT. Fondul a fost lansat la inceputul acestui an si se adreseaza investitorilor cu aversiune scazuta la risc, persoane fizice si juridce care cunosc mecanismele pietelor bursiere si riscurile pe care le comporta investitiile in astfel de piete, dar care nu au experienta si/sau timpul necesar pentru a derula astfel de operatiuni.

Fondul a terminat primele sapte luni ale anului cu un randament de 13,6%, fiind cel mai mare dintre fondurile de actiuni. Activele totale insumeaza 0,16 milioane de lei, provenind de la 14 investitori.

Fondurile mutuale au continuat sa inregistreze cresteri si in luna iulie, activele majorandu-se cu 4%, pana la 4,8 miliarde lei (1,12 mld. euro), iar volumul subscrierilor nete a fost de 39 milioane lei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri