3 / 4

Strategia iFond Financial

Strategia de investitii a Fondului urmareste doua obiective: valorificarea potentialului de crestere pe termen mediu si lung al sectorului serviciilor financiare in Romania, prin investitii in instrumente financiare emise de banci, fonduri de investitii, operatori de piata (burse de valori) sau alti furnizori de servicii financiare si acordarea accesului investitorilor la actiunile Fondului Proprieatea, prin investitii in acest emitent de pana la 50% din totalul activului, pana la momentul admiterii la tranzactionare a Fondului Proprietatea.

Dupa listarea Fondului Proprietatea pe o piata reglementata, strategia fondului inchis de investitii iFond Financial prevede reducerea graduala a detinerilor in actiuni ale Fondului Proprietatea, in functie de evolutia pretului de tranzactionare sau dupa caz, mentinerea de maxim 40% din valoarea activelor in actiuni ale acestui emitent.

Strategia fondului are in vedere mentinerea unor detineri importante in actiuni al Fondului Proprietatea pe toata durata de viata a fondului inchis iFond Financial, precum si investitii in celelalte active strategice pentru Emitent: alte fonduri listate, actiuni bancare si actiuni ale operatorilor de piata.

Conform estimarilor existente, specialistii Intercapital Invest mizeaza pe un potential important de dezvoltare pe termen mediu si lung a pietei financiare, tinant cont de profilul Romaniei pe piata emergenta.

Fondul iFond Financial Romania isi propune sa valorifice acest potential, prin investitii in emitenti importanti din sectorul financiar. Astfel, tinta de alocare a activului fondului la momentul lansarii, dupa inchiderea cu succes a ofertei publice de vanzare de unitati de fond prespune mai multe aspecte.

Prin politica de investitii si tintele de alocare propuse, iFond Financial este, in prezent, singura alternative transparenta si reglementata penetru toti investitorii interesati de achizitionarea actiunilor emise de Fondul Proprietatea inaintea listarii acestora la bursa.

Citeste si Planul de bataie al SAI-ului Intercapital: Miza pe risc si ochii pe Fondul Proprietatea


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri