4 / 5

Pionierat in produsele structurate

La o luna de la lansarea primelor produse structurate pe piata de capital romaneasca, primul bilant denota o lichiditate scazuta, in ton cu intreaga bursa. Lichiditatea totala a fost de 3,88 milioane lei (912 mii euro). [Produsele structurate dupa prima luna: Intre lichiditate mica si asteptari mari]

Cele mai tranzactionate au fost produsele Turbo Short pe indicele Dax (EBDAXTS1), cu peste 31 de mii de certificate, in 531 de tranzactii, cu o valoare totala de 929.891 lei.

Valerian Ionescu a explicat ca tranzactiile din aceasta perioada au fost, in general, de testare a produselor. Insa, pe viitor, se asteapta la o crestere a volumelor, pe masura ce brokerii si investitorii se for familiarize cu aceste instrumente.

“In general, feedback-ul a fost bun, in special pe produsele strict legate de obiectul nostrum de activitate – actiunile – .Indicele DAX este cel mai active, iar pe petrol am vazut mai putin interes”.

Psihologia de investitie si modul de actiune al investitorilor romani este similar cu cel din regiune, a constat Valerian Ionescu.

In lunile urmatoare, BCR pregateste lansarea unor produse cu activ suport pe unul din indicii locali. Deocamdata, se lucreaza la acest proiect, capacitatea tehnica a Bursei avand nevoie de updatari.

Oficialul BCR a mai spus ca noutatea produselor a generat intrebari atat de la investitori, cat si de la brokeri, insa volumul acestora a fost mai mic decat asteptarile sale.

“Educatia investitorilor este o problema, dar tocmai acesta este unul din scopurile noastre. Ii vom ajuta sa inteleaga, prin seminariile pe care le pregatim in aceasta toamna”, a conchis Ionescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri