3 / 6

Banca Transilvania, performera sectorului bancar

Daca in primul trimestru Banca Transilvania (TLV) a fost singurul emitent din sectorul bancar care a inregistrat o crestere a profitului, in primele sase luni aceasta a surprins piata cu o majorare de 3 ori a rezultatului net.

O evolutie financiara buna a fost inregistrata si de BRD SocGen (BRD) in primul semestru, profitul net al bancii urcand cu circa 3%.

“Veniturile bancilor au urcat in primul semestru pe fondul majorarii marjei de dobanda ca urmare a reducerii dobanzilor in primul semestru”, a afirmat Florin Ilie, director diviziei de piete de capital din ING Bank Romania.

El se asteapta ca in cel de-al doilea semestru situatia financiara sa fie mai slaba decat cea din primele sase luni ale anului.

Profitul net obtinut de catre Erste Bank (EBS) a fost de 471,9 milioane lei in perioada ianuarie-iunie din 2010, in scadere cu 4,1% fata de rezultatul din intervalul similar al anului trecut.

O surpriza neplacuta, dar totusi asteptata prin prisma situatiei financiare din primul trimestru, a fost data de rezultatul negativ de 106,48 milioane al Bancii Carpatica (BCC), facand astfel trecerea pe pierdere fata de primele sase luni din 2009.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri