3 / 5

Toia, CNVM: Nu exista cadru legal pentru astfel de operatiuni

Radu Toia (foto), Directorul general al Directiei Reglementare si Autorizare din cadrul CNVM, a declarat pentru Wall-Street ca aceasta situatie va fi discutata de Comisie, dar legislatia actuala nu permite astfel de operatiuni.

“Indiferent ce demersuri ar face Bursa, legislatia in vigoare nu permite o astfel de operatiune. Aceasta situatie va fi dicutata in Comisie si vom anunta oficial deciziile luate”, a declarat Toia.

La sfarsitul lunii martie, Bursa de Valori Bucuresti a prezentat proiectul un nou sistem alternativ de tranzactionare - CAN (companii si actiuni noi), ce vizeaza atragerea de emitenti pe care actualele conditii de listare nu i-ar face eligibili pe piata principal.

Sistemul va cuprinde trei mari sectiuni. In prima categorie, titluri de capital, se vor tranzactiona actiuni si obligatiuni ce nu se califica pentru piata reglementata a BVB.

Astfel, vor fi patru mari sectoare: titluri de capital, ce va cuprinde categoriile I si II pentru actiuni si drepturi, sectorul titluri de credit (obligatiuni), sectorul titluri de participare la organismele de plasament colectiv, ce va cuprinde actiuni si unitati de fond, si sectorul alte instrumente financiare, rezervat pentru noutati.

Reprezentantii Bursei de Valori declarau atunci ca ATS-ul nu isi propune in mod special sa rezolve problema pietei Rasdaq, insa comisarul CNVM Bogdan Chetreanu a mentionat ca, dupa ce Comisia va stabili regulile si statutul pietei Rasdaq, ar putea exista societati de pe aceasta piata care sa se poata lista pe ATS.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri