2 / 5

Este un moment nepotrivit pentru acest OTC?

Razvan Pasol (foto), managerul Intercapital Invest, crede ca momentul ales pentru lansarea sistemului extrabursier de tranzactionare OTC este unul nepotrivit.

“Intr-adevar, este corect sa avem pe piata de capital din Romania toate mecanismele de tranzactionare disponibile in alte tari, iar piata OTC este unul dintre acestea. Insa momentul ales este nefericit. In conditiile in care pe piata principala a BVB avem o lichiditate foarte redusa, trebuie sa ne concentram pe atragerea de noi emitenti, nu pe infiintarea de noi piete”, a declarat Pasol pentru Wall-Street.

Pasol a remarcat ca in ultimii ani “ne-am "imbogatit" cu nenumarate piete noi, sisteme alternative de tranzactionare si altele. Aproape fiecare institutie importanta a pietei a lansat sau a anuntat cel putin o noua piata.

“Cred ca in ultimii ani am marcat un record nedorit de numar de piete noi mai mare decat numar de noi emitenti listati (si aici ma refer la emitenti noi pentru piata de capital, nu cei care se transfera de pe o piata pe alta sau rezulta din divizari). Trebuie sa ne concentram cu totii pe principala problema a pietei noastre de capital - numarul insuficient de emitenti si structura incompleta a acestora”, a explicat seful intercapital.

Mai mult, in opinia sa, orice alte elemente de natura tehnica (precum nenumaratele piete OTC sau ATS si "necesitatea" acestora) sunt minore prin comparatie.

Pasol evita sa anticipeze daca investitorii straini vor prefera acest sistem inaintea Bursei de Valori, intrucat tranzactionarea pe OTC a actiunilor listate deja pe piata reglementata este o premiera pentru Romania.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri