3 / 5

Exista si o parte plina a paharului?

Lichiditatea pe bursa este scazuta si din acest motiv, lansarea OTC-ului poate parea ca vine intr-un moment prost, tinand cont ca toate operatiunile facute pana acum pe piata deal, prin negociere directa, se vor realiza in afara bursei.

“Dar trebuie sa ne gandim si la faptul ca acumularea pachetelor ce se vor tranzactiona pe OTC se va face tot pe bursa, deci ar putea chiar stimula cresterea lichiditatii. In plus, ar putea facilita si intrarea unor jucatori straini”, a explicat Adrian Simionescu (foto), managerul Vienna Investment Trust.

Investitorii nerezidenti ar putea fi atrasi de piata OTC datorita faptului ca vor putea plati direct in moneda straina, fara sa mai fie expusi riscului valutar. De asemenea, ei nu vor mai fi nevoiti sa isi deschida cont la un intermediar local, evitand astfel proceduri destul de greoaie si birocratice.

Un alt aspect negativ ar fi lipsa de transparenta a operatiunilor, dar Simionescu se asteapta ca raportarile la CNVM dar si competitia sa determine un pret apropiat de cel al pietei.

Prin urmare, managerul Vienna Investment Trust crede ca acest proiect ar avea mai multe parti bune decat rele.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri