3 / 5

O noua dimensiune a riscului intr-o lupta pentru relevanta

Daca pana acum doi ani riscul pe bursa era mai mult o notiune teoretica, din carti si filme, criza a redimensionat acel risc relativ la ceva concret.

Orice decizie, desi luata cu multa atentie, analiza si fara lucruri intamplatoare, se poate dovedi gresita mai tarziu. Orice proiect inceput are atasat riscul esecului, chiar daca potentialul poate fi urias. Dar lupta cea mai mare se duce pentru relevanta.

“Acesta a fost obiectivul, sa nu lasam criza sa treaca pe langa noi. Am fost o mare lupta sa facem acest lucru. Daca in pana in 2007 business-ul mergea din inertie, acum trebuie sa mentii interesul oamenilor, chiar daca nu cumpara, macar sa ii tii aproape”, sustine Pasol.

Dar daca vrei sa spui ca ai invins criza, trebuie sa eviti niste pierderi majore si sa identifici oportunitatile. “Daca se va confirma, vom fi invingatori”, crede Lupsan.

Chiar daca din exterior poate parea simplu sau mana norocului, efortul uman urias se compenseaza mai greu. “El vine din pasiune, din dorinta de a arata ca poti sa faci ceva mai mult decat ce e in jurul tau. Adevarata performanta o vezi, in special pe piata bursiera, cand reusesti sa faci ceva in acest context. Si nu e usor”, a mai spus directorul adjunct al Intercapital.

Riscul inseamna sa castigi sau sa pierzi. Nu exista o varianta de mijloc. Cel mai mare risc asumat de Intercapital in ultimii ani este achizitia SAI-ului, a explicat Pasol.

La nivel de proiecte, n-a fost niciun esec major. “Sigur, cum si pe bursa pierzi bani, si noi am pierdut proiecte, in sensul ca au avut o contributie mai mica. Nu am pierdut bani, dar mi-ar fi placut sa castigam. Pe langa aceste proiecte, pe langa cota de piata, sa avem si profit. Dar nu s-a putut”, afirma managerul Intercapital.

In concluzie, cei doi conducatori ai firmei de brokeraj cu cea mai dinamica activitate din ultimii ani vor continua lupta impotriva crizei.

Atitudinea Intercapital va fi aceeasi, nu o sa ne retragem niciun moment, chiar daca multi competitori au predat armele si sunt dezamagiti. Nu e un tablou roz, paharul nu este mereu plin, chiar daca lucrurile acestea nu se vad mereu”, a conchis Razvan Pasol.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri