4 / 5

Strategii si recomandari

Strategiile recomandate de specialistii consultati de Wall-Street.ro difera in functie de profilul investitorului.

Astfel, pentru investitii pe termen lung nu este nevoie de o suma initiala generoasa, ci plasamentele se pot face lunar, din veniturile obtinute.

“Important este ca dupa un orizont de timp ce se numara in ani de zile sa se ajunga la un portofoliu valoros, format din companii solide si cu preturi de achizitie foarte bune. Cand vine vorba despre speculatii, situatia se schimba. In acest caz este nevoie de o suma de bani mai mare de la bun inceput deoarece totul se rezuma la sfarsitul zilei la procentul realizat din speculatie. Ori acest procent se aplica la suma speculata, iar daca aceasta suma este foarte mica, atunci efortul depus nu a meritat. Eu recomand cel putin 10-20 mii de euro de pornire pentru speculatii”, a explicat Mihai Chisu (foto).

Totusi, multi investitori isi pun intrebarea de ce sa investeasca intr-o piata de capital mica, cu lichiditati foarte scazute si cu putine companii de notorietate.

Chisu spune ca aceste dezavantaje nu sunt neaparat cele mai mari obstacole pentru un client de 10k de euro care are ca obiectiv investitia pe termen lung.

“Chiar cred ca ar putea inregistra un real succes peste ceva ani. Problemele pe care le observ eu sunt legate mai degraba de mentalitate, aceasta fiind cea care ar trebui sa se schimbe radical pentru a oferi potential acestei piete de capital. Piata este asa cum spui , mica , fara substanta si cu putine companii de notorietate deoarece cei care ar putea sa aiba un cuvant de spus si sa puna umarul la dezvoltarea acestei piete sunt nepregatiti din pacate sa o faca, dar nici nu ii lasa pe altii sa incerce”, a explicat brokerul IFB.

Pentru cei care au acumulat suficienta experienta si considera ca au nevoie de o piata mai mare in care sa-si exercite aptitudinie si dorintele, piata internationala este la un click distanta ca sa spun asa.

“Numai ca trebuie sa fim constienti de anumite riscuri, printre care riscul de a fi mai putin informat in timp util, de a avea o misiune mai grea din cauza diferentelor de fus orar care sunt uneori destul de mari, de masivitatea unei piete externe in care sumele de 10k de euro sunt costisitoare din punctul de vedere al gestiunii /profit etc. Eu sunt de parere ca a investi intr-o piata emergenta constituie un mare avantaj deoarece multe dintre plasamentele facute in aceste companii vor deveni peste ani o data cu maturizarea acestei piete extrem de valoroase”, a conchis Chisu.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri