3 / 4

Oamenii educati, una dintre activele tarii

Dupa cinci luni de cand sta in tara noastra, ca urmare a preluarii managementului Fondului Proprietatea, Greg Konieczny afirma ca Romania are potential, oameni buni si educati, educatia fiind una dintre cele mai bune active ale tarii.

“Din pacate, in ultimii 10-15 ani economia si piata de capital nu s-au dezvoltat asa cum ar fi trebuit. Nu vreau sa arat cu degetul cine sau ce institutii sunt de vina, dar cred ca piata de capital inca are posibilitatea sa recupereze diferentele dintre tarile mai dezvoltate”, sustine Greg Konieczny.

El spune ca, daca tendinta de schimbare se va mentine, piata de capital s-ar putea transforma foarte mult in urmatorii 2-3 ani in conditiile in care listarea Fondul Proprietatea va genera mai multa lichiditate, iar Guvernul isi va mentine promisiunile privind aducerea la bursa a unor companii de stat.

In termeni de referinta, companiile mari locale sunt asemanatoare cu cele din domenii similare din Asia, America Latina sau Europa de Este, diferentele apar la nivel de eficienta, ceea ce nu reprezinta un lucru bun pentru Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri