2 / 5

Misiunea business-ului in Romania

Ideea biroului Monteneo Investments Limited in Romania i-a venit lui Andrei Perianu, care mizeaza pe talentul nativ al romanilor.

Intr-o tara cu o cultura investitionala in formare, cu o replica perfecta a businessului principal si cu o disponibilitate consistenta de capital, compania a pornit la drum in aprilie 2010, cu misiunea de a forma traderi si de a crea o nisa in acest sens.

Dupa 8 luni, in prezent sunt 7 traderi, iar Perianu spune ca in lunile urmatoare numarul acestora se va dubla.

Capitalul de tranzactionare pentru fiecare trader incepe de la 10.000 de euro, apoi acesta poate creste constant, pana la 250.000 de euro. In biroul din Romania, investitia de pana acum a fost de 400.000 de euro, la care se adauga capitalul de tranzactionare.

Practic, traderii recrutati incep trainingul care dureaza 12 saptamani. Din a patra saptamana, acestia incep sa tranzactioneze live si la final sunt selectati doar cei mai buni, adica cei care fac bani.

“Pentru inceput, misiunea noastra este sa constituim o echipa de trading, targetul nostru fiind sa ajungem la 20 de persoane. Ma intereseaza talentul traderilor de aici, ca si capital uman”, a mai spus Perianu.

Acesta a constatat in retail o tendinta a oamenilor de a crede ca fac bani din prima zi, incurajati de propriul entuziasm, dar fara prea multe cunostinte in domeniu sau notiuni de risk management.

“Este un mare avantaj ca noi avem bani sa le sustinem acea perioada de inceput. Insa nu toti traderii fac bani. Este ca un sport de performanta, multi incearca dar numai cativa sunt foarte buni iar noi trebuie sa ii gasim pe acestia”, afirma managerul biroului din Romania al Monteneo Investments.

In Romania mai este prezenta o compania de proprietary trading, GHF Derivatives, dezvoltata tot de un grup englez, dar care are un sistem de selectie diferit, mizand mai mult pe colaborarea cu firmele de recrutare.

Monteneo ii tinteste in principal pe absolventii de facultate sau master, in special cu profit economic – financiar, dar si matematica-informatica sau inginerie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri