2 / 4

Realizari si proiecte nefinalizate in 2010

Cel mai nou proiect al companiei include Bursa din Viena. Incepand din 3 ianuarie 2011, SSIF Broker va oferi clientilor posibilitatea de a tranzactiona actiuni pe Bursa din Viena, dupa ce a devenit membru al acestei burse la 1 septembrie. Intermedierea tranzactiilor cu actiuni la Bursa din Viena va oferi accesul la titluri emise de companii de renume, precum OMV, Raiffesien, Wienerberger, Uniqa, Strabag.

„Am dorit sa oferim clientilor nostri o alternativa la piata de capital romaneasca si am optat in acest sens pentru Bursa de la Viena, o piata matura cu lichiditate si volatilitate mare. Poate tocmai de aceea interesul clientilor SSIF Broker a fost ridicat si ne asteptam ca valoarea tranzactiilor sa fie semnificativa”, a mai spus directorul SSIF Broker.

Singurele proiecte nefinalizate din investitiile de 300.000 de euro programate in acest an au fost schimbarea softului de back-office si modernizarea platformei de tranzactionate. Proiectul se afla in plina desfasurare, dar nu va fi finalizat pana la finalul anului.

La inceputul acestui an, odata cu lansarea pietei spot de la Sibex, SSIF Broker si-a anuntat intentia de a se lista pe bursa din Varsovia.

„In acest moment proiectul este in asteptare, deoarece consideram ca inainte de a face un astfel de pas este necesar sa ne consolidam si dezvoltam afacerea pe plan local, pentru ca in momentul listarii SSIF Broker sa fie perceputa ca o companie dinamica si atractiva pentru investitorii de pe Bursa de la Varsovia”, a mai explicat Grigore Chis.

De asemenea, brokerul isi planificase si listarea la Sibiu a mai multor companii la care sunt actionari semnificativi. Directorul general al BRK pune pe seama contextului nefavorabil amanarea acestor demersuri, dar care se transforma in planuri pentru anul viitor.

„Speram ca in 2011, in conditiile unui mediu favorabil, listarea companiilor respective sa revina in actualitate”.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri