2 / 5

"2011 este crucial. Traim vremuri grele, trebuie sa ne dezvoltam”

Valentin Ionescu este constient ca anul viitor va fi esential in trasarea unei directii clare a evolutiei pietei de capital romanesti.

2011 va fi un an crucial si daca toate lucrurile propuse si promise se vor intampla, va fi cel mai bun an din istoria bursei moderne. Insa, trebuie sa ne miscam foarte repede, pentru ca in regiune se contureaza anumiti poli de putere, din care noi inca nu facem parte, insa in care am putea intra in cativa ani, daca vom fi activi. Eu ma gandesc chiar ca am putea deveni o bursa regionala, insa acest proiect este pe termen lung”, a declarat CEO-ul Bursei.

In timp ce operatorii de piata din Viena, Varsovia sau Londra fac road-show-uri in tara noastra pentru a gasi emitenti, Ionescu isi sustine ideea ca o fuziune cu Sibex ar crea o bursa puternica in Romania.

“Am mai discutat informal acest lucru, avem si feedback pozitiv din piata, majoritatea isi doresc o fuziune si cred ca astfel ne putem consolida pe plan intern. Daca ne miscam bine si repede, in 1-2 ani putem fi mult mai departe decat suntem acum”.

BVB isi propune sa continue road-show-urile pe plan intern, pentru a atrage emitenti, urmand ca promovarea la nivel international sa capete amploare odata ce Bursa va avea ce vinde.

Pe langa companille din portofoliul Fondului Proprietatea, pe care Franklin Templeton intentioneaza sa le listeze in urmatorii ani, reprezentantii bursei poarta discutii cu SIF-urile, pentru firmele la care acestea detin actiuni.

De asemenea, anul viitor va incepe un program de promovare a ideii de finantare prin piata de capital in randul companiilor mici si mijlocii, in parteneriat cu Asociatia pentru IMM-uri.

Insa, ca 2011 sa aduca finalizarea a cat mai multe din planurile BVB, Valentin Ionescu lanseaza un mesaj pentru toti participantii pietei.

Mi-ar placea sa vad ca toti actorii pietei, inclusiv media, au acelasi numitor comun: dezvoltarea pietei de capital. In ultima perioada, am senzatia ca unii din cei implicati se bucura de anumite sincope sau mesaje gresit intelese si incearca sa transforme totul intr-un can-can financiar, lucru de care piata nu are nevoie. Interesul ar trebui sa fie unul comun si toata lumea ar avea de castigat. Haideti sa construim o piata puternica, anul viitor va fi unul crucial: traim vremuri grele si trebuie sa ne dezvoltam. Alta directie decat inainte nu exista”, sustine directorul Bursei din Bucuresti.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri