2 / 4

Noul CA mizeaza pe dezvoltarea pietei spot

Piata spot de la Sibiu s-a lansat in data de 22 ianuarie cu primul emitent, insasi Sibex (SBX), fiind urmat de Prodplast Imobiliare (PPL), pe sistemul alternativ de tranzactionare administrat de bursa sibiana.

“Daca 2010 a fost un an in care s-a prezentat oferta Sibex tuturor companiilor care indeplinesc conditiile unei listari de succes la Sibiu, in acest an cred ca foarte multe dintre aceste efoturi se vor concretiza. Din experienta anului trecut am observat ca oamenii de afaceri, managerii companiilor, au o mare retinere fata de intrare pe bursa, din cauza problemelor de pe piata spot din anii precedenti cand au existat suspicini de manipulare sau operatiuni realizate in baza unor informatii privilegiate”, considera Ancuta.

In acest sens, seful Sibex afirma ca cel mai important proiect privind listarile din 2011 este cea a Romgaz la Sibiu, “de el depinzand evolutia in viitor a societatii”.

“Daca statul va lista 15% din Romgaz la Sibiu, va da Sibex acea credibilitate de care este nevoie pentru a atrage si alti emitenti, mai ales din mediul privat”, explica Ancuta.

Bursa din Sibiu a cerut in instanta anularea Hotararii de Guvern care prevede privatizarea societatii prin listarea pe piata administrata de Bursa de Valori Bucuresti. Primul termen de judecata a fost stabilit in data de 30 mai.

Indiferent daca listarea va avea loc doar la Sibiu sau va fi una dubla si la Varsovia, presedintele crede ca realizarea ei ar duce la aparitia a 10.000 de noi conturi si s-ar pune bazele unei alte imagini pentru piata de capital.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri