4 / 5

Ancuta: Suntem aproape de a primi avizul BNR pentru conturile globale

Presedintele Bursei din Sibiu a declarat pentru Wall-Street.ro ca bursa va continua cu toate planurile de dezvoltare, lucru afirmat si in cadrul discutiilor despre reluarea fuziunii.

„Trebuie sa ne dezvoltam, sa ne vedem de treaba si cu cat ambele burse vor avea o lichiditate mai mare, acest lucru va fi in favoarea fuziunii. Este foarte bine sa punem osul la treaba, e nevoie de multa munca, sa readucem investitorii in piata. Fondul Proprietatea a demonstrat ca daca sunt produse, sunt si bani. Brokerii ar trebui sa termine cu scandalurile si cu dubioseniile, sa isi vada de treaba, ca sa putem castiga credibilitate”, a declarat Ancuta.

Bursa din Sibiu lucreaza intens pentru atragerea companiilor pe piata spot. Ancuta a mai spus ca Sibex este foarte aproape de a primi aprobarea BNR pentru introducerea conturilor globale, necesare pentru concretizarea listarilor duble impreuna cu Bursa din Varsovia.

Oficialii BVB, Sibex si CNVM au decis reluarea procesului de fuziune a celor doua burse, in urma unei mese rotunde.

Sambata, 22 ianuarie, a avut loc o masa rotunda la care au participat membrii conducerii CNVM, reprezentanti ai SIF-urilor, membrii Consiliului BVB, membrii Consiliului SIBEX, precum si conducerea executiva a celor doua burse. Acestia s-au pronuntat pentru reluarea procesului de fuziune, preferand o piata consolidata in locul uneia fragmentate.

Astfel, conform legislatiei in vigoare, urmatorul pas este discutarea fuziunii in Consiliile de Administratie ale celor doua burse. Dupa ce acestea vor aproba, vor fi convocate si Adunarile Generale ale Actionarilor, unde se va decide fuziunea.

Fuziunea dintre BVB si Sibex a fost un subiect tot mai discutat dupa instalarea noului Consiliu de Administratie al operatorului bucurestean.

Vezi aici mai multe detalii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri