3 / 4

1 leu in acest an?

Evolutia FP a fost peste asteptarile lui Andrei Radulescu (foto), analist la Target Capital, atat ca pret cat si ca lichiditate. Mai mult, volumele au fost extrem de mari, mai ales dupa atatea luni de „seceta”, la BVB.

Mai mult, lichiditatea pe FP a antrenat si alte titluri, precum Petrom, SIF5, SIF2 sau BRD, pe care s-au remarcat volume mai mari.

„Cred ca este important sa asistam la o schimbare in bine a climatului macroeconomic, mai ales ca sunt semnale de atingere a punctului minim. Daca economia va confirma ca intra pe un fagas ascendent, va genera o ameliorare a ratingului de tara, si mai multi investitori internationali vor intra pe piata romaneasca si pe actiunile FP”, a mai spus Radulescu.

Insa, pana la finalul anului, pretul tinta ramane 0,8 lei/actiune.

„Cred ca pretul ar putea ajunge la 1 leu doar daca climentul macroeconomic si perceptia riscurilor se vor imbunatati considerabil si, implicit, fondurile straine isi vor intensifica prezenta pe piata locala. Sunt clienti potentiali, dar si riscurile se mentin ridicate. In plus, lichiditatea totala a BVB se mentine inca redusa fata de alte piete din regiune. Sunt mai multi factori care vor contribui la revolutionarea Bursei, cu o floare nu se face primavara”, a explicat analistul Target Capital.

In conditiile actuale, Mihai Chisu nu crede ca actiunea FP va ajunge la valoarea de 1 leu, in acest an.

„Dar am invatat ca orice surpriza este posibila, niciodata nu poti spune <<nu>>, mai ales cand sunt atat de multe variabile necunoscute in aceasta ecuatie”, a explicat Chisu.

Chiar daca FP se tranzactioneaza acum cu un discount de 40% fata de valoarea nominala, Adi Lupsan este sigur ca va ramane unul din cei mai atractivi emitenti din bursa romaneasca.

„Sansele ca FP sa atinga 1 leu/actiune pana la finalul anului sunt minime”, a declarat directorul adjunct al Intercapital Invest.

Citeste si Top 5 estimari pentru pretul actiunilor Fondului Proprietatea


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri