2 / 4

Simionescu, VIT: Sunt multi factori care afecteaza lichiditatea FP

Pe de alta parte, in coltul optimistilor, Adrian Simionescu - managerul Vienna Investment Trust. El nu crede ca „revolutia” declansata de listarea Fondului Proprietatea s-a incheiat. „Nici pe departe”, raspunde categoric Simionescu.

In opinia sa, atata cat timp toti investitorii asteapta aprecieri ale pretului pana la finalul acestui an, nimeni nu este dispus sa iasa la vanzare. Mai mult, turbulentele din Egipt nu pot fi ignorate. „Motivul principal pentru care piata s-a intors la un nivel redus de lichiditate este legat de situatia pietelor internationale. Protestele violente din Egipt si riscul extinderii conflictelor in Orient au avut efecte pe toate pietele, inclusiv in Romania. Dupa calmarea lucrurilor, se va observa o reluare a cresterilor, atat pe cotatii, cat si pe lichiditate. Vom avea aceeasi evolutie si pe Fondul Proprietatea”, a declarat Simionescu.

Managerul nu vede un anumit nivel de lichiditate pentru Fondul Proprietatea, dar se asteapta la o crestere a rulajelor in luna mai, cand se vor acorda noi despagubiri si va exista din nou cerere pe piata si o volatilitate mai ridicata. Totusi, media anuala a tranzactiilor cu FP va fi la 10-12 milioane de euro.

„Dupa ce lucrurile vor intra pe un parcurs firesc, fara alte evenimente importante care sa efecteze pietele financiare din punct de vedere fundamental, vom asista la o stabilizare a volumelor. Insa, pana atunci, sunt multe lucruri care afecteaza lichiditatea FP, deci vom mai vedea perioade linistite urmate de altele, cu mai multe tranzactii. Insa, revolutia nu s-a terminat, doar a luat o pauza”, a conchis Simionescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri