3 / 4

Cum a evoluat lichiditatea FP de la listare

Inainte de listarea Fondului Proprietatea, pariurile brokerilor privind lichiditatea in primele zile au fost foarte optimiste.

In prima saptamana, pe titlurile FP s-au facut peste 15.000 de tranzactii cu titlurile FP, cu un volum de 915 milioane actiuni si o valoare totala de peste 580 milioane lei.

In prima zi lichiditatea atrasa de schimbruile pe actiuni FP a fost de 213,64 milioane lei (50,13 mil. euro), iar volumul de actiuni tranzactionat s-a ridicat la 333,21 milioane de titluri, ceea ce reprezinta 2,41% din capitalul social. Astfel, Bursa de Valori Bucuresti a bifat o sedinta cu un record al valorii zilnice de tranzactionare pe piata regular de actiuni: 56.67 mil. euro.

Vineri, 4 februarie, pentru prima data de la listarea Fondului Proprietatea, lichiditatea Bursei de Valori Bucuresti s-a intors la nivelurile medii de anul trecut – aproximativ 21 milioane lei (5 milioane euro), din care circa 6 milioane lei au fost acumulate de titlurile FP.

Ieri
, lichiditatea totala a BVB a fost de 23 milioane lei (5,4 milioane euro). Pe actiunile Fondului Proprietatea s-au rulat in total 11 milioane de lei.

Mai citeste si:

Ziua Fondului Proprietatea: Primele pariuri pe evolutia la Bursa


BILANT: Prima saptamana a Fondului Proprietatea pe Bursa


Creatorul Fondului Proprietatea: Multe din valentele atinse de FP nu au fost prevazute initial


Lucian Isar, economist: Actorii bursei nu trebuie sa rateze sansa data de listarea FP

Cum vede Stere Farmache evenimentul anului pe Bursa


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri