4 / 7

Strategia unui administrator tanar

In septembrie 2009, Intercapital Invest a surprins piata anuntand preluarea societatii de administrare a investitiilor Investica. Primele efecte ale acestei mutari s-au vazut in primavara anului trecut, dupa finalizarea procesului de integrare a noii companii in grup si lansarea primelor doua fonduri – monetar si pe actiuni.

Dar miza principala sta in inovatie, asa ca Intercapital Investment Management a lansat anul trecut doua fonduri inchise, iFond Financial si iFond Gold. Ambele au fost listate pe Bursa de Valori Bucuresti, in urma a doua IPO-uri finalizate cu succes.

Andreea Gheorghe spune ca SAI-ul va continua sa lanseze noi fonduri inchise cu profil interesant. Dar se opreste aici, pentru ca politica Intercapital este sa discute despre proiecte doar in clipa in care acestea se concretizeaza.

Insa, industria fondurilor mutuale este dominata, ca active si cote de piata, de banci, care au in maneca asul fortei uriase de distributie.

Managerul Intercapotal Investment nu se sperie de banci si crede in faptul ca sunt multe modalitati prin care un SAI se poate dezvolta.

„Deocamdata nu ne putem compara cu acestea ca active aflate in administrare si, pe termen scurt si meniu, chiar nici ca potential de a ajunge la nivelul acestora. Ne concentram atentia pe calitate si, asa cum am facut in 2010, pe produse inovatoare si interesante. Un alt obiectiv pe termen lung este atragerea mai multor investitori prin educatie financiara si explicarea avantajelor investitiei intr-un fond”, excplica Andreea Gheorghe.

Exemplul de succes al evolutiei Intercapital o incurajeaza.

Brokerul a terminat anul 2004 pe locul 24 in topul societatilor de servicii financiare dupa valoarea tranzactionata la bursa. In ianuarie 2011, o luna foarte importanta datorita listarii FP, era pe locul 3 in topul intermediarilor, inaintea unor SSIF-uri apartinand unor banci importante.

„Cred ca era greu de facut o estimare pentru o asemenea performanta in 2004 si totusi lucrurile sunt asa cum sunt. In cei 6 ani de cand sunt aici, am vazut reteta succesul aplicata de Razvan la SSIF si o sa incerc sa aplic si eu o reteta asemenatoare, bineinteles personalizata dupa modul meu de a gandi lucrurile pentru ca nu suntem la fel”, afirma Andreea Gheorghe.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri