2 / 4

Sfaturi pentru tinerii pasionati de bursa

Un tanar aspirant la o cariera in piata de capital trebuie sa respecte doua functii ale jobului de broker: se incepe cu partea de vanzare pentru a alcatui portofoliul de clienti si apoi urmeaza administrarea si lucrul efectiv cu acestia. „Primul gand al celor care vor acest job este administrarea banilor, dar uita ca mai intai trebuie sa munceasca pentru a atrage acesti bani. Cei care vor sa lucreze ca broker trebuie sa fie pasionati de acest domeniu si sa nu-l priveasca doar ca pe un job interesant, deoarece rezultatele vor veni in timp si cu munca”, explica Gabriel Necula, care lucreaza in piata de capital din 2006.

Profilul tanarului potrivit pentru o cariera in serviciile de investitii financiare a suferit modificari in ultimii ani. “Daca inainte de criza un broker trebuia sa cunoasca foarte bine mediul economic intern si emitentii listati la BVB si mai putin ce se intampla in pietele externe, in acest moment lucrurile s-au schimbat radical”, sustine Nicu Grigoras (foto). In opinia sa, orice tanar care vrea sa devina broker trebuie sa aiba capacitatea de a monitoriza nu doar piata si economia locala, ci in primul rand pietele financiare internationale si mersul economiilor dezvoltate.

El crede ca piata de capital si investitiile financiare vor atrage intotdeauna multi tineri aflati in cautarea unui job. Dinamismul, potentialul de crestere si vizibilitatea acestui domeniu determina ca interesul tinerilor sa ramana avansat atat in perioade de criza cat si atunci cand bursa creste.

Un sfat important pe care brokerul il da tinerilor este sa devina investitori, inainte de a aplica pentru un astfel de job. „Dupa o perioada de tranzactionare pe cont propriu orice tanar investitor intelege mult mai bine ce presupune activitatea de brokeraj”, a motivat Grigoras.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri