3 / 4

Optimism pe linie

Ad van Tiggelen este optimist in privinta revenirii economiei globale, in acest an, spunand ca Europa Centrala este mult mai atractiva decat America Latina sau Asia.

In schimb, in Statele Unite ale Americii, recuperarea va fi mai lenta si mai slaba, depinzand de modul in care rezerva federala va continua stimularea economiei.

„Monedele sunt influentate de ratele dobanzilor, tocmai de aceea dolarul este mai slab si mai vulnerabil. Ma astept ca BCE sa reinceapa cresterea dobanzii de referinta inaintea rezervei federale americane. Cred ca in ultimul trimestru al acestui an, BCE va incepe cresterea ratei dobanzii”, a explicat analistul.

Pietele reactioneaza doar la evenimente cu adevarat importante, ale caror efecte pot fi vizibile.

„Toata inteligenta rasei umane se vede in pietele financiare. Daca vezi scaderi foarte mari, ca urmare a unei stiri negative, inseamna ca acea amenintare este una reala, ce va avea efecte concrete. Daca deprecierile sunt mai putin importante si doar de moment, inseamna ca amenintarile respective nu sunt asa importante”, sustine van Tiggelen.

In opinia sa, 2011 va fi un an bun pentru actiuni. In plus, daca pana acum doi ani, sectorul constructiilor si zona industriala aduceau profituri mari investitorilor, in timp ce energia, farma sau telecomul nu erau asa de atractive.

„Cred ca anul acesta, tocmai companiile din aceste sectoare vor intra in atentie, datorita dividendelor pe care le vor da”, a mai spus oficialul ING.

ING Investment Management Europe se va orienta, in acest an, pe companiile cu potential de castig din divididende si pe bonduri corporative cu randamente mari.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri