3 / 4

"Tata este mentorul meu in business"

Ana Patriciu vorbeste putin de tatal ei, miliardarul Dinu Patriciu (foto), insa recunoaste ca este cel mai important model de business pe care il are. “Tatal meu este si va fi mentorul meu in business. Avem in comun placerea de a lucra, tenacitatea si ambitia. Eu, in schimb, sunt mai rabdatoare, el nu mai are timp sa fie rabdator”, spune ea.

Impreuna s-au gandit si la renovarea restaurantului Heritage, iar pentru un timp, a fost luata in calcul si repozitionarea intr-un business club. “Ramane un restaurant, nu cred ca Romania este pregatita pentru conceptul de business club. Ne-am gandit la acest concept, insa deocamdata nu cred ca este aplicabil pe piata locala”, precizeaza Ana Patriciu.

Cel mai bogat roman, Dinu Patriciu, se claseaza pe locul 540 in topul miliardarilor, cu o avere pe care Forbes o estimeaza la 2,2 miliarde de dolari. Clasamentul Forbes include un numar record de 1.210 miliardari.

Ce spune Dinu Patriciu, despre:

Companiile petroliere: “Nu numai ca sunt primele care isi platesc datoriile catre stat, ci sunt chiar obligate sa o faca. Sunt creditori ai statului, nu debitori, platind acciza la iesirea din rafinarie, inainte de a comercializa produsele, in fiecare zi de 25 a lunii”.

Criza: “Nu ne aflam intr-o criza mondiala a petrolului, ci intr-o criza economica din care fiecare va iesi mai repede in functie de cat inteligenta”.

Energia alternativa: “Nu vom asista la o trecere catre combustibilii alternativi. Aceste industrii si tehnologii alternative supravietuiesc datorita subventionarii de care state”.

Citeste si
Anul 2010 pentru Dinu Patriciu in 60 de secunde.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri